12.4.2018

Ilmassa on kuivan sään johdosta viime päivinä ollut kaupungin vilkkaiden katujen ja teiden läheisyydessä runsaasti katupölyä. Uutisen kautta pääset seuraamaan ajantasaista ilmanlaatua Pieksämäellä.

Ilmassa on kuivan sään johdosta viime päivinä ollut kaupungin vilkkaiden katujen ja teiden läheisyydessä runsaasti katupölyä. Ilmanlaatu on ollut mittausaseman (Savontie 3) läheisyydessä huonoa tai jopa erittäin huonoa aamun vilkkaimpina tunteina. Hengitettävien hiukkasten PM10 tulos 98 µg/m3 ylitti raja-arvotason (50 µg/m3) keskiviikkona 11.4.2108 ja ylityksiä on odotettavissa myös lähipäivinä. Sallittu ylitysmäärä on 35 kertaa vuodessa.

Sääennusteen mukaan ilmat jatkuvat ensi viikkoon poutaisina, joten katupölyä esiintyy edelleen. Kaikkien kroonisista hengitys- ja sydänsairauksista kärsivien kannattaa mahdollisuuksiensa mukaan välttää liikkumista ja erityisesti voimakkaampaa fyysistä rasitusta liikenneväylien läheisyydessä silloin, kun kaupungin ilmanlaatuindeksi osoittaa ilmanlaadun huonoksi tai erittäin huonoksi.

Pieksämäen kaupungin ilmanlaatua voit seurata reaaliajassa https://ilmatieteenlaitos.fi/ilmanlaatu


Palvelun tekninen toteutus Aldone